Haal die meeste uit jou dokter se aanstelling wanneer jy IBD het

Wees voorbereid om jou tyd met jou dokter te maksimeer

Die meeste van ons sal nooit droom om op 'n sakevak op te tree sonder aantekeninge of 'n eksamen sonder om te studeer nie. Daarom, waarom gaan na 'n dokter se afspraak, 'n belangrike vergadering oor die status van jou gesondheidsorg, sonder om behoorlik voorbereid te wees?

Ek het gevind dat alhoewel ek net 15 minute met my gastro-terapeut gehad het , 'n lys vrae en simptome om te bespreek, my gehelp het om op die hoogte te bly van my gesondheidsorg en my toestand.

My dokters het ook waardeer dat ek tye en datums van simptome afgeskryf het en nie op my (minder as volmaakte) geheue moes staatmaak nie.

Hier is 'n paar wenke om jou te help om die beste uit jou volgende afspraak met jou dokter of ander gesondheidswerker te kry.

Voor u afspraak

Dinge om te bring

Tydens u aanstelling

Na jou afspraak

Beplan jouself 'n rukkie om oor jou aantekeninge te gaan en dink oor wat tydens die aanstelling bespreek is. As jy iemand anders by jou gebring het, is dit 'n goeie tyd om mekaar te help onthou wat gesê is, en bespreek enige besluite wat geneem moet word rakende behandeling. Dit kan lei tot addisionele of opvolgvrae, wat neergeskryf moet word ter voorbereiding van die volgende aanstelling.

Die onderste lyn

Ek besef dat hierdie besigheidsbenadering vir doktersaanstellings net vir baie van ons baie belangrik is. Die werklikheid is dikwels baie anders. Dokters (veral spesialiste met uitstekende reputasie) het dalk nie die hoeveelheid tyd wat hulle graag by elke pasiënt wil spandeer nie, en afsprake word gehaas. Sommige pasiënte mag nie gemaklik voel om ' n dokter te vra oor behandelings nie.

Gesondheidsorg is werklik 'n spanpoging. Algemene praktisyns, spesialiste en die pasiënt moet saamwerk vir die beste moontlike behandeling. Bogenoemde wenke kan u, die pasiënt help, u einde van die poging behou en help u daarmee.