Voedselsensitiwiteit en Veelvuldige Sklerose (MS)

Vir die afgelope 3 jaar het my dieet amper gluten vry geword. Ek het niks met koring, gars of rog vermy nie. Daarbenewens het ek die afgelope 2 jaar peulgewasse vermy (bone, soja en grondboontjies).

Voordat ek hierdie kosse uit my dieet verwyder, sal ek 'n direkte verband tussen die eet van kos met hierdie bestanddele en die erns van my MS-simptome , veral moegheid en parestesie , waarneem .

Een voorval kom voorop wanneer ek die hele dag niks gehad het om te eet nie, so ek het 'n handjievol grondboontjies gegryp om my oor te laat tot middagete. Binne sowat 5 minute was ek letterlik op my knieë, my kop stamp en spin en my voete voel soosof hulle aan die brand was.

Ek sal dit erken. Ek is 'n bietjie siek van die hele ding. Ek het begin eksperimenteer met sommige kosse - tofu of 'n bietjie meel. So ver so goed. Ek weet dat as ek 'n cupcake eet, ek vreeslik sal voel, maar ek vind 'n bietjie sojasous of 'n bietjie afvleis van meel op panseerde vis is oke.

Weereens, ek kan niks oor hierdie korrelasie in die mediese literatuur vind nie. Daar is boeke geskryf oor die vermy van sekere voedselsoorte as jy MS het, veral as jy uitgepluis het, het jy 'n sensitiwiteit. Daar is baie forum poste en blogs van mense wat sê dat hulle hulself genees deur spesifieke kosse te vermy, of ten minste heeltemal uitgeskakel.

Ek dink dit maak sin. MS het 'n outo-immuun komponent (of ten minste daaraan gedink) en 'n ooraktiewe immuunstelsel is aan die spel met voedselallergieë en sensitiwiteit. Ek het my nooit getoets nie - sny net kos uit my dieet en monitor hoe ek gevoel het. Ek dink dit sal die volgende stap wees as ek regtig wou sien wat my situasie met sekere kosse is.

Dus, ek bring dit aan jou. Is daar iemand daar buite sensitief vir 'n spesifieke kos waaraan hulle bewus is? Watter simptome word vererger deur hierdie kosse? Hoe het jy dit uitgevind? Vertel asseblief jou storie hieronder. Dit kan ander inspireer om voedselsensitiwiteit as 'n simptoom "sneller" te oorweeg.