Humiditeit en meervoudige sklerose simptome

So, hier is ek, met 'n goeie tyd op vakansie in die woestyn. Ja, woestyn - word oor die dag heeltemal warm, maar soos hulle sê, is dit 'n droë warm. Ek voel goed - minder simptome oral - moegheid is amper weg, kognitiewe disfunksie is op 'n minimum (ek kan eintlik 'n gesprek hê wat vir my sin en die ander persoon sin maak), alle yucky parastesie in my voete het gegaan of verminder tot 'n bietjie tuit.

Al hierdie tyd wonder ek of hierdie verbetering die gevolg is van die feit dat ek op vakansie is en vasbeslote is om 'n goeie tyd te hê, nadat ek my brein skoongemaak het van alle bekommernisse.

Dan reën dit. En reën. En hou aan reën. Dit is glo die "moessonseisoen" hier. Dit het gepaard gegaan met baie weerlig, wat altyd in my voete behoorlik kranksinnig tintel. Wanneer die weerlig ophou, voel ek beter en kan ek slaap.

Dan kom die volgende dag, en daarmee saam die intense woestyns son wat op al die plaske skyn en vir die eerste keer humiditeit bring sedert ek hier was. Met die humiditeit het al my ou bekende MS-simptome gekom , en 'n groot ol se dosis kromheid, om te begin. Dit het nie amper so warm geword (deur die termometer) soos dit in die verlede verby was nie, maar dit het bruto gevoel (soos ek).

Terwyl ek dit tik, word die poele opgedroog en die humiditeit is terug na normaal op 17%. Ek voel weer goed.

Aangesien ek my humiditeit = MS-simptome oorweeg , probeer ek om die laaste dae van my vakansie te geniet sonder om te fokus op die feit dat die normale humiditeit by die huis van hierdie tyd van die jaar 75 tot 90% is.

Wat dink jy? Dit is redelik onmoontlik om enigiets oor humiditeit en MS-simptome in die literatuur te vind, aangesien die wetenskaplikes wil fokus op dinge wat hulle objektief kan meet, soos herhalings, eerder as dinge wat ons "voel", maar nie goed gekwantifiseer kan word nie.

Ek moet sê dat ons as 'n epidemioloog sowel as 'n persoon met MS voel dat ons (dit is jouself en myself) groot ontdekkings maak met sommige van hierdie "nie-wetenskaplike" vrae (sien hieronder). Kom ons kyk hoe die humiditeit die meeste van ons raak - voeg asseblief u kommentaar by.

Lees meer oor my ontluikende reeks "onbeheerde MS simptome en triggers" hier:

Weerlig en Veelvuldige Sklerose

V: Kan lugredery reis veroorsaak dat 'n meervoudige sklerose terugval?