Beenpyne Met Fibromialgie: Moontlike Oorsake

Fibromialgie kan pyn oral en oral, en tot enige mate, veroorsaak. Dit maak dit baie moeilik om ander bronne van pyn te identifiseer - ons is geneig om dit net as fibromialgie af te skryf. Ek het dit al meer as een keer gedoen, maar gelukkig vra my dokter altyd waar ek seergemaak en sy kan probleme oplos wat ek nie besef het ek het nie.

'N Onlangse kommentaar van 'n leser het my oog regtig gevang omdat dit iets beskryf wat ek eers aan fibro toegeskryf het en later geleer het, was iets anders heeltemal:

"As ek by die werk beklemtoon word of ek probleme ondervind met werknemers, kry ek ondraaglike pyn aan albei my bene. Dit voel soos 'n splinternuwe splinter. Dit hou vir 'n paar dae op 'n slag. Ek vind dit moeilik om te loop. Ek trek my voete. Toe ek by die huis kom, lê ek in 'n foetale posisie en rock in pyn. " -Karen

Toe ek hierdie tipe pyn aan my rumatoloog beskryf het, het sy my bene rondgejaag en vir my gesê ek het iets genoem iliotibiale band (ITB) sindroom. Dit is gewoonlik 'n naaswenner se besering (ja, ek weet - ek het probeer om nie te lag nie!), Maar ek moet wonder of die lakse bindweefsel wat ons het, daardeur kan bydra. Natuurlik kan ek nie sê dit is wat Karen het nie, maar dit is beslis iets om die dokter te vra. Die goeie nuus is dat sommige eenvoudige strekoefeninge werklik kan help.

ITB Sindroom

Die iliotibiale band loop van die heup tot by die knie af. As dit egter vererger en ITB-sindroom ontwikkel, kan dit in die boog van jou voet seerkry.

Toe ek met my dokter daaroor gesels het, was die pyn ernstig en het dit regtig met my slaap inmeng (wat was al sleg genoeg, dankie!) Na 'n paar dae van die regte strek het dit egter baie beter gevoel.

Hier is skakels wat jou kan help om met ITB-strek te begin:

Anders as die strepe, het ek met capsaïsine op my kalwers geluk gehad (wees versigtig - dit kan brand) en met afwisselende hitte en ys regs in die heup. Ek kan ook akupunktuur daarvoor kry, volgens my dokter se aanbeveling.

Ander moontlikhede

Iets anders wat die spierpyn kan veroorsaak, en dit is algemeen met fibromialgie, is myofaskiale pynsindroom . Triggerpoints.net het 'n goeie illustrasie van hoe snellerpunte in die heup (die x's) pyn (die rooi areas) aan die buitekant van die been uitstoot: laterale beenpyn. (Die webwerf is 'n moet vir almal met MPS.)

Is dit moontlik vir fibromialgie om die pyn van shin splints / ITB sindroom / myofaskiale pyn sindroom na te boots? Seker. As dit gaan om pyn, is fibromialgie 'n jakkals van alle handel. Maar dit is die moeite werd om na ander moontlikhede te kyk, want die ander oorsake van pyn is gewoonlik baie makliker om te behandel.